1 Αυγούστου 2017

Θέματα Εισαγωγικών Εξετάσεων Ενιαίου ΠΜΣ

4 σχόλια:

 1. Τομέας εγκληματολογιας - αντεγληματικης πολιτικής - εξέταση εγκληματολογιας Σεπτέμβριος 2018

  1. Κριτικη Εγκληματολογια σε σύγκριση με παραδοσιακή Εγκληματολογια και κριτική της πρώτης.
  2. Αφανής εγκληματικού ήταν και τρόποι αντιμετώπισης προβλήματος.
  3. Κοινωνική αντίδραση, θεωρία ετικέτας και κριτική ως προς τη συμβολή στην Εγκληματολογια.
  Να απαντηθουν και τα τρία θέματα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τομέας Εγκληματολογίας - αντεγκληματικής πολιτικής - εξέταση Γενικού ποινικου Σεπτεμβριος 2018

  1) Αρχή nullum crimen nulla poena sine lege : εκφάνσεις και παραδείγματα.
  2) Σε μια παραλία πέφτει στη θάλασσα ένα ανήλικο παιδί που δεν ξερει κολύμπι. Το περιστατικό αντελήφθησαν ο πατέρας του Π, η μητέρα του Μ κι ενας διερχόμενος Χ. Μονο η Μ δεν ξερει κολυμπι. Ενας άλλος διερχόμενος, ο Υ, δεν αντιλαμβάνεται το περιστατικό λόγω προβλημάτων ακοής και λογω της προσοχής του που ηταν στραμμενη στο σκυλο του.
  Αξιοποινο Π, Μ, Χ, Υ.
  3) Ο κυνηγός Α πυροβολεί σε κάτι θάμνους ακούγοντας θορύβους και νομιζοντας ότι πρόκειται για θηράματα, ομως εκεί βρίσκονται οι κυνηγοί Β και Γ. Ο Β τραυματιστηκε και ο Γ από τους πυροβολισμούς έχασε το σκύλο του. Ο Β μετά από μια εβδομαδα πέθανε στο νοκομείο από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη. Αξιόποινο Α.
  β) Πως θα τιμωρούταν ο Α αν πυροβολούσε πίσω από τους θάμνους για να σκοτώσει τους Β, Γ αλλά εκεί αντι για αυτούς βρίσκονταν 2 αγριογουρούνα τα οποία και τραυμάτισε;

  (Απαντάμε τα 2 από τα 3 , η εκφώνιση είναι κατά προσέγγιση)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Καλησπέρα! Πρόκειται να δώσω προσεχώς για την κατεύθυνση "Εγκληματολογία και Αντεγκληματική Πολιτική" (δεν είμαι από νομική αλλά από συναφές τμήμα). Θα ήθελα να ρωτήσω, επιτρέπεται να έχουμε μαζί μας το σωφρονιστικό κώδικα στο μάθημα της ποινικής καταστολής και τον ΠΚ στο γενικό ποινικό δίκαιο; Στη σχολή μου μπορούσαμε να έχουμε ανοιχτό τον ΠΚ αλλά εδώ δε ξέρω τι ισχύει. Ευχαριστώ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. καλη σας ημερα! θα ηθελα να ρωτησω για γενικο ποινικο απο ποιο βιβλιο ενδεικνυται να διαβασω για να ειμαι καλυμμενη για το ΠΜΣ Εγκληματολογιας (με βαση και τις νεες αλλαγες του ΠΚ). ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή