31 Οκτωβρίου 2015

Εφαρμογή για Υπολογισμό Μέσου Όρου

Της Έλενας Νικολαρέα

Σημειώνοντας αρχικά ότι η εφαρμογή υπολογισμού μέσου όρου που υπάρχει στο nomowiki παραμένει πλήρως αξιόπιστη, το παρακάτω αρχείο excel μπορεί να βοηθήσει καταρχήν όποιον θα ήθελε να μπορεί να αποθηκεύσει πολύ εύκολα τους βαθμούς του στον υπολογιστή του και να μη χρειάζεται να τους ξανασυμπληρώνει κάθε φορά. 

Επίσης, οι συντελεστές βαρύτητας των μαθημάτων, που έχουν όλοι συμπληρωθεί με βάση το my-studies και τον οδηγό σπουδών, είναι ορατοί ώστε να μην υπάρχει αμφιβολία για την αξιοπιστία του υπολογισμού. 

Ακόμη, μαζί με τον υπολογισμό Γενικού Μέσου Όρου, αυτόματα υπολογίζεται και ο μέσος όρος σε κάθε Τομέα, με βάση τους βαθμούς και τη βαρύτητα των αντίστοιχων υποχρεωτικών μαθημάτων.

Εμφανίζεται επίσης ο αριθμός των περασμένων και των εναπομείναντων μαθημάτων ανάλογα με το σε πόσα μαθήματα έχετε συμπληρώσει βαθμό. Υπάρχει ακόμα, η δυνατότητα να υπολογιστεί ένα μάθημα στον αριθμό των περασμένων αλλά χωρίς να συνυπολογιστεί για την εξαγωγή του μέσου όρου, συμπληρώνοντας αντί βαθμού τον αριθμό 0, κάτι που θα χρησίμευε ίσως ιδίως σε φοιτητές από κατατακτήριες αναφορικά με μαθήματα από άλλες Σχολές που αναγνωρίστηκαν στη Νομική.

Τέλος, εκτός βαθμολογικών στοιχείων, μπορείτε να δείτε και πόσα συγγράμματα έχετε παραλάβει και πόσα σας μένει να παραλάβετε από τον Εύδοξο, αν συμπληρώσετε πρώτα ένα ΝΑΙ στα μαθήματα για τα οποία έχετε πάρει σύγγραμμα. 

Γενικώς το αρχείο είναι νομίζω αρκετά εύχρηστο, καθώς αρκεί να βάλετε βαθμούς και αυτόματα εμφανίζονται στο τέλος του εγγράφου όλα τα αποτελέσματα. Ακολουθήστε απλώς τις συνοπτικές οδηγίες στην αρχή του εγγράφου, και μην συμπληρώνετε, για παράδειγμα, μη επιτυχείς βαθμούς. 

Οποιαδήποτε παρατήρηση, απορία ή πρόταση φυσικά ευπρόσδεκτη!


Ελπίζω να φανεί χρήσιμο.


Σημείωση από τον οδηγό σπουδών:

Εάν ένας φοιτητής έχει βαθμολογηθεί σε περισσότερα μαθήματα από όσα απαιτούνται για την λήψη του πτυχίου, μπορεί αυτός να ζητήσει με την υποβολή της αίτησης ορκωμοσίας του να μην συνυπολογισθούν, για την εξαγωγή του βαθμού πτυχίου, οι βαθμοί ενός αριθμού επιλεγόμενων μαθημάτων, με την προϋπόθεση ότι ο αριθμός και το είδος των μαθημάτων που απομένουν είναι τουλάχιστον ίσος με τον απαιτούμενο για τη λήψη του πτυχίου. 

Όσοι φοιτητές επιθυμούν να βαθμολογηθούν σε περισσότερα επιλεγόμενα μαθήματα από τα ελάχιστα που απαιτούνται για την λήψη του πτυχίου δηλ. δέκα (10) μαθήματα, θα πρέπει να το κάνουν μέχρι να συμπληρώσουν τις προϋποθέσεις για τη λήψη του πτυχίου.

Όσοι φοιτητές πληρούν τις προϋποθέσεις για την λήψη πτυχίου και δεν έχουν καταθέσει αίτηση ορκωμοσίας, θα ανακηρύσσονται πτυχιούχοι αυτόματα από τη Γραμματεία της Σχολής και στον υπολογισμό του βαθμού του πτυχίου τους θα λαμβάνονται υπόψη οι βαθμοί όλων των επιλεγόμενων μαθημάτων.

Επίσης, για τον υπολογισμό του βαθμού του πτυχίου των φοιτητών από κατατακτήριες λαμβάνονται υπόψη μόνο οι βαθμοί των μαθημάτων στα οποία εξετάζονται επιτυχώς στη Νομική Σχολή. 
(Γι' αυτό το λόγο στην παραπάνω εφαρμογή μπορεί να συμπληρώνεται ο αριθμός 0 αντί βαθμού στα μαθήματα που αναγνωρίζονται από κατατακτήριες, και άρα συμπεριλαμβάνονται στον αριθμό των περασμένων μαθημάτων, αλλά δεν συνυπολογίζονται για την εξαγωγή του μέσου όρου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου