29 Μαΐου 2013

Εκτεταμένες Σημειώσεις και Πρακτικά στις Εφαρμογές Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου (σκέλος Διεθνούς Δικαίου)

Του Παναγιώτη Τσιάλα

Επειδή (απ' ό, τι έχω αντιληφθεί) τις τελευταίες ημέρες, μεγάλη ανησυχία έχει εξαπλωθεί στους συναδέλφους μας του ΣΤ' Εξαμήνου ως προς το μάθημα των Εφαρμογών Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου, μπορείτε αν θέλετε να κατεβάσετε και να τυπώσετε από εδώ αυτά τα δύο εγγραφάκια, τα οποία αφορούν στο σκέλος του Διεθνούς Δικαίου.

Το πρώτο περιέχει περίπου 37 σελίδες σημειώσεων με στοιχεία θεωρίας του μαθήματος (+ bonus ένα διαγραμματάκι ύλης με τα πιο sos), ενώ στο δεύτερο μπορείτε να βρείτε κάπου 20 σελίδες πρακτικών ζητημάτων Διεθνούς Δικαίου με τις ενδεικτικές (ή και αναλυτικές) απαντήσεις τους.

Δεν ισχυρίζομαι ότι οι σημειώσεις αυτές είναι οι καλύτερες δυνατές (άλλωστε δεν ήμουν ποτέ καλός στα μαθήματα του Τομέα - το αντίθετο). Μπορεί μάλιστα να περιέχουν και μικρολάθη ή ελλείψεις, για τα οποία θα φταίω φυσικά εγώ που δεν έχω το κουράγιο να τα ξανακοιτάξω ούτε την απαραίτητη μνήμη για να τα διορθώσω.

Εν πάση περιπτώσει, αποφάσισα να τα αναρτήσω όπως και να 'χει, διότι, όπως και να 'χει, μπορούν να σας δώσουν μια ιδέα (ιδίως σε αυτούς που δεν πηγαίνετε στα μαθήματα) για τα βασικά στοιχεία του σκέλους του διεθνούς δικαίου του μαθήματος και (γιατί όχι;) για το τι συνήθως περιλαμβάνει ένα πρακτικό.

Καλή μελέτη!

Ι) Σημειώσεις Θεωρίας στις Εφαρμογές Διεθνούς Δικαίου (σκέλος Διεθνούς Δικαίου)

ΙΙ) Πρακτικά Ζητήματα στις Εφαρμογές Διεθνούς Δικαίου (σκέλος Διεθνούς Δικαίου)


Υ. Γ. Για περισσότερα πρακτικά θέματα διεθνούς δικαίου με τις απαντήσεις τους, συμβουλευτείτε την πρόσφατη συμβολή/σημείωση της συναδέλφου μας Κατερίνας Σιμάτη εδώ, ενώ για μια ενδελεχή επισκόπηση της νομολογιακής ύλης, διαβάστε τις εξαντλητικές σημειώσεις του εξαιρετικού συναδέλφου Μάνου Γιακουμάκη εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου