25 Δεκεμβρίου 2011

Τί είναι το Athens Lawschool Wiki

Το Athens Lawschool Wiki είναι αυτό που λέει το όνομά του: μία ομάδα οριζόντιας αλληλοπληροφόρησης για τα ακαδημαϊκά θέματα (κυρίως για τα μαθήματα) της Νομικής Σχολής της Αθήνας, στην οποία μπορεί να συμμετάσχει και να συνεισφέρει κάθε ενδιαφερόμενος προπτυχιακός ή μεταπτυχιακός φοιτητής της Νομικής.

Το Wiki δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς εσένα! Ο καθένας ανάλογα με την εμπειρία και την πληροφόρησή του μπορεί να συνεισφέρει στη συλλογική ενημέρωση, κοινοποιώντας προς τη διαχειριστική ομάδα κατάλληλου περιεχομένου έγγραφο σε μορφή word ή σχετικό σύνδεσμο url (στείλτε μας στο: nomowiki2012@gmail.com).

Τα έγγραφά και οι σύνδεσμοι που θα μας στέλνετε μπορεί να περιέχουν ιδίως:

  1. Την αναδημοσίευση κάποιας σημαντικής ανακοίνωσης από το site της Σχολής
  2. Ορισμένα SOS κομμάτια ύλης ή πρακτικά από τις αίθουσες διδασκαλίας
  3. Πρακτικά που διανεμήθηκαν από τους διδάσκοντες κατά την παρακολούθηση
  4. Ενημερώσεις για κάποια αιφνίδια αλλαγή στο χώρο ή το χρόνο κάποιου φροντιστηριακού ή άλλου μαθήματος
  5. Αξιόπιστες (κατά το δυνατόν) προσωπικές σημειώσεις
  6. Προτάσεις αξιόλογων επιτομών/συγγραμμάτων/επιλεγόμενων μαθημάτων κλπ

Άρα η πληροφόρηση γίνεται από μας για μας, χωρίς άλλες διαμεσολαβήσεις.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Στο Wiki μπορεί να προσφύγει κάποιος όχι μόνον για να προσφέρει, αλλά κάλλιστα και για να ζητήσει κάποια συγκεκριμένη πληροφορία από την κοινότητα των μελών.

Ο ρόλος της διαχειριστικής ομάδας είναι καθαρά εποπτικός και αφορά την τήρηση των κανόνων λειτουργίας του Athens Lawschool Wiki που προστατεύουν το χαρακτήρα του, όπως αυτός περιγράφεται παραπάνω, όσο και την εύρυθμη και αξιόπιστη λειτουργία του.


ΚΑΝΟΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ:

1) Δικαίωμα συμμετοχής και συνεισφοράς στο Athens Lawschool Wiki έχουν μόνο φυσικά πρόσωπα, προπτυχιακοί ή μεταπτυχιακοί φοιτητές του Τμήματος Νομικής της Σχολής ΝΟΠΕ του ΕΚΠΑ.

2) Το περιεχόμενο των δημοσιεύσεων αφορά κεντρικά σε ακαδημαϊκά θέματα της Σχολής. Για να το πούμε ξεκάθαρα: το Athens Lawschool Wiki είναι ένα εργαλείο που επινοήθηκε για να διευκολύνει την ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με τα μαθήματα –ειδικά για όσους/ες δεν βρίσκονται καθημερινά στα αμφιθέατρα, να μας δίνει tips για την εξεταστική κλπ.

3) Επιτρέπονται, επίσης, δημοσιεύσεις με θεματική ευρύτερη, που να αφορούν συνολικά το Σύλλογο Φοιτητών της Νομικής Σχολής Αθήνας (π.χ. το κάλεσμα σε μια Γενική Συνέλευση ή Συνέλευση Τμήματος ή η κοινοποίηση των αποφάσεών τους). Δεν επιτρέπεται η παραταξιακή προπαγάνδα.

4) Η ανταλλαγή πληροφοριών στο Wiki γίνεται οικιοθελώς και δωρεάν από τα μέλη του και ως εκ τούτου, δεν αποτελεί πεδίο εμπορικής εκμετάλλευσης ή συναλλαγής. Για το λόγο αυτό απαγορεύεται ρητά η διαφημιστικού τύπου προώθηση συγκεκριμένων πανεπιστημιακών φροντιστηρίων, εκδόσεων, δικηγορικών γραφείων κλπ.

5) Ανάρμοστα σχόλια που παραβιάζουν τους ανωτέρω κανόνες θα διαγράφονται με ευθύνη των μελών της διαχειριστικής.


Στη μέχρι τώρα διαδικτυακή ζωή του Athens Lawschool Wiki μέλη της διαχειριστικής ομάδας έχουν διατελέσει οι: Πέτρος Αθανασόπουλος, Αναστασία Γανοχωρίτη, Σάρα Γκανή, Βιργινία Γριβέα, Κωνσταντίνος Ντάλετ, Κωνσταντίνος Δρελιώζης, Αναστασία Θεοχαροπούλου, Θανάσης Καλόγηρος, Γιάννης Καμπουράκης, Αλέξανδρος Κορογιαννάκης, Στέλιος Κρεούζης, Αλεζίνη Λόξα, Αγγελική Μουστάκη, Έλενα Νικολαρέα, Ερνεστίνη Πατάκη, Αναστάσης Πετρολέκας, Δάφνη Σκανδάλη, Δημήτρης Σούλτης, Παναγιώτης Τσιάλας, Δημήτρης Τσιλίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου