12 Μαρτίου 2021

Πληροφορίες για το Πανεπιστήμιο της Βερόνα

Της Αντωνίας Κολλάτου   

Universita degli Studi di Verona, Ιταλία

Η πόλη:

Η Βερόνα ανήκει στην περιφέρεια του Βένετο της Βόρειας Ιταλίας. Το κέντρο της αποτελεί Μνημείο  Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO κι εκεί βρίσκεται η περίφημη Αρένα της Βερόνας (σαν το Κολοσσαίο της Ρώμης δηλαδή) σωζόμενη όμως ολόκληρη. Αυτό την καθιστά πόλο έλξης τουριστών και ιδίως την περίοδο Μάιο με Οκτώβριο μιας και λειτουργεί κανονικά και φιλοξενεί παραστάσεις, συναυλίες,επιδείξεις μόδας και άλλες εκδηλώσεις. Γνωστή επίσης και απ το έργο του Σαίξπηρ «Ρωμαίος και Ιουλιέτα»,περήφανη για την ποδοσφαιρική ομάδα της Hellas Verona,ρομαντική τα βράδια με τοπικό κρασί δίπλα στον ποταμό Αδίγη που τη διασχίζει η πόλη αυτή πληροί όλα τα κριτήρια ωστε να εξασφαλίσει μια αξέχαστη εμπειρία Erasmus που δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο.

Η Βερόνα έχει δικό της αεροδρόμιο μεν, λειτουργεί δε μόνο τη θερινή περίοδο. Κοντινότερο αερορδόμιο είναι το Orio al Serio του Μπέργκαμο(Μιλάνο). Από εκεί είτε με flixbus (που σε πάει απευθείας Βερόνα-2ωρες διαδρομή) είτε με αστικό που σε πηγαίνει στο κέντρο του Μπέργκαμο και από εκεί παίρνεις το τρένο για Βερόνα. Τα δρομολόγια είναι πολύ σσυχνά και βρίκεις  εισιτήρια πολλύ εύκολα. Η διαδρομή είνα πάλι στις 2 ώρες εξαρτάται το δρομολόγιο που θα διαλέξεις.

Το μέγεθός της είναι ιδανικό για φοιτητική ζωή. Η νομική βρίσκεται στην Piazza della Cittadella, δίπλα στην Αρένα και εύκολα προσβάσιμη με τα πόδια είτε με λεωφορείο ή ποδήλατο.


Διαμονή:

Ιδανικό μέρος να μείνεις είναι η συνοικία Veronetta. Ακριβώς δίπλα στο ιστορικό κέντρο, σου δίνει τη δυνατότητα να ζήσεις στο έπακρο τη φοιτητική ζωή και ταυτόχρονα να νιώσεις τον παλμό της πόλης που ζει χάρη στον τουρισμό.

Το πιο σύνηθες για τους φοιτητές στην Ιταλία είναι να νοικιάσουν ένα δωμάτιο σε σπίτι με άλλους συγκατοίκους. Οι τιμές (προ κορονοϊο) κυμαίνονταν στα 400 με 500 ευρώ τον μήνα. Για δωμάτια μπορείς να απευθυνθείς είτε σε στο ISU της Βερόνας, είτε σε κάποιο μεσιτικό γραφείο.

Το πανεπιστήμιο όμως σου δίνει τη δυνατότητα να διεκδικήσεις κρεβάτι και σε πανεπιστημιακή εστία που έχει πάρα πολλά θετικά στοιχεία. Εξοικονομείς ένα σημαντικό οικονομικό ποσό καθώς το κρεβάτι σε τρίκλινο κοστίζει 145 ευρώ ενώ σε δίκλινο 170 περίπου.Πρόκειται για διαμερίσματα. Εάν επιλέξεις την εστία θα σε ενημερώσω με κάθε λεπτομέρια επ αυτού. Μπορεί η συγκατοίκηση στο ίδιο δωμάτιο με αγνώστους να ακούγεται σε κάποιους τρομακτικό και σε κάποιους άλλους συναρπαστικό. Μπορεί πράγματι να μην τα βρεις πλήρως με όλους σου τους συγκατοίκους. Η συμβουλή που θα σου έδινα είναι να πας με την καρδιά ορθάνοιχτη και όλα θα κυλήσουν ομαλά Το μόνο, όχι αρνητικό, αλλά λίγο αγχωτικό που δίνω στο κεφάλαιο εστίες είναι ως πρέπει να προνοήσεις και να κινηθείς γρήγορα ώστε να διασφαλίσεις μια θέση σε αυτές, διότι το κριτήριο επιλογής είναι ποιος θα υποβάλλει αίτηση γρηγορότερα. Αλλά μετά την επιλογή σου το πανεπιστήμιο της Βερόνας θα σε ενημερώνει για τις προθεσμίες και τις διαδικασίες.

Η σχολή:

Η νομική ( προς διευκόλυνσή σου: giurisprudenza) ανήκει στις scienze giuidche. Τα μαθήματα γίνονται  κατά κύριο λόγο στα Ιταλικά. Υπάρχουν ορισμένα στα αγγλικά, αλλά πολυ περιορισμένα που κατανέμονται στα δυο εξάμηνα και ειπλέγονται κατά κύριο λόγο από Ερασμίτες. Οι καθηγητές ναι μεν γνωρίζουν αγγλικά, υπάρχουν ορισμένοι που μετα βίας μπορείς να τους καταλάβεις. Εξαιτίας του περιορισμένου αριθμού μαθημάτων στα αγγλικά, θεωρώ απαραίτητη την καλή γνώση των Ιταλικών, ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη ευχέρεια επιλογής μαθημάτων χρήσιμων για εσένα. Τα μαθήματα εκεί έχουν 6 πιστωτικές μονάδες, άρα με δύο μόνο μαθήματα μπορείς να εξασφαλίσεις τις επιθυμητές 10 μονάδες για να πάρεις το υπόλοιπο ττς υποτροφίας κατά την επιστροφή σου στην Ελλάδα. Το ρωμαϊκό δίκαιο που γίνεται στα ιταλικά και το international criminal law που γίνεται στα αγγλικά αναγνωρίζονται πλήρως. Αν σου αρέσει όμως κάποιο και δεν βρίσκεις αντίστοιχο ελληνικό, θυμήσου πως μπορείς να το αναγνωρίσεις ωε ελεύθερης επιλογής-εράσμους. Οι καθηγητές είναι αρκετά βοηθητικοί και μπορούν να σε διευκολύνουν με εργασίες ώστε να μην μπεις στη διαδικασία των εξετάσεων.

Οι εξετάσεις χωρίζονται σε appello και στο εαρινό εξάμηνο ύπαρχουν ουσιαστκά 3 ευκαιρίες να δώσεις ένα μάθημα, 3 appello. Αν κοπείς στο πρώτο που είναι τέλη Μαίου έχεις τη δυνατότητα να το δώσεις άλλες δύο φορές μέχρι μέσα Ιουλίου ή να το δώσεις μια μόνο στο δεύτερο ή τρίτο appello. To εαρινό εξάμηνο ξεκινά μέσα Φεβρουαρίου και τελειώνει μέσα Ιουλίου.

 

Ερασμίτικη ζωή:

ASE ESN VERONA: Ξέρεις ότι το εράσμους σου θα κυλήσει ευχάριστα όταν το esn της πόλης σου είναι καλά οργανωμένο. Πρόκειται για το δίκτυο εθελοντών φοιτητών και μη, πρώην ή μελλοντικών ερασμιτών που έχουν εκτιμήσει τη σημασία τουυ Εράσμους και προσπαθούν με κάθε τρόπο να την κάνουν αξέχαστη και στους νεοαφιχθέντες στη Βερόνα.

Μη χάσεις το welcome week για την ευκολότερη γνωριμία σου με τους υπόλοιπους ερασμίτες, το ταξίδι στη Ρώμη εάν πας το χειμερινό εξάμηνο το ταξίδι στην Τοσκάνη για το εαρινό καθώς και το Evento Nazionale όπου συγκεντρώνονται όλοι οι ερασμίτες της Ιταλίας. Και οπωσδήποτε να κάνεις rafting στον Αδίγη!

Σου συνιστώ να συμμετέχεις στιες εκδρομές,στις ξεναγήσεις και ό,τι άλλο διοργανώνει το δίκτυο διότι εκτός του ότι σε κάνουν φίλο τους αμέσως σε εντάσσουν και στον ιταλικό τρόπο ζωής,τη dolce vita!

CLA(Centro Linguistico Ateneo)

Επιπλέον σου δίνεται απ το πανεπιστήμιο η δυνατότητα να παρακολουθήσεις μαθήματα Ιταλικών ή όποιας άλλης γλώσσας επιθυμείς όλη τη διάρκεια του  εξαμήνου και να λάβεις πιστοποίηση στο τέλος μετά από εξετάσεις του αντίστοιχου επιπέδου. Ειδικά αν γνωρίζεις λίγα ιταλικά πρόκειται για ιδανικό τρόπο εκμάθησης της γλώσσας.

 

Λέγεται πως «αν αγαπάς κάποιον, πήγαινε τον στη Βερόνα»( se ami qualcuno, portalo a Verona). Εγώ θα σου έλεγα αν αγαπάς τον εαυτό σου, πήγαινε στη Βερόνα!

 Όπως είπε ο Σαίξπηρ : δεν υπάρχει κανένας κόσμος έξω απ τα τείχη της Βερόνας.

 

Για οτιδήποτε άλλο χρειαστείτε μην διστάσετε να με ρωτήσετε, είναι χαρά μου να σας βοηθήσω!

3 σχόλια:

  1. Εξαιρετικό κείμενο, θέλω να πάω πάλι erasmus. Ευχαριστούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αίτηση για δάνειο στη NOVELTY FINANCE (noveltyfinances@gmail.com) με επιτόκιο 3%.

    Είτε θέλετε να δώσετε ώθηση στον τρόπο ζωής σας είτε έχετε ένα απροσδόκητο κόστος για να αντιμετωπίσετε, ένα Δάνειο από τη NOVELTY FINANCE είναι ο οικονομικά αποδοτικός τρόπος για να γίνει αυτό.

    Το NOVELTY FINANCE είναι ευέλικτο: μπορείτε να δανειστείτε έως και πέντε εκατομμύρια ευρώ (5.000.000 ευρώ), με κατάλληλες περιόδους αποπληρωμής που κυμαίνονται από 6 μήνες έως 30 χρόνια. Προσφέρουμε μια ολοκληρωμένη γκάμα προσωπικών δανείων, επιχειρηματικών δανείων, στεγαστικών δανείων και δανείων ενοποίησης χρέους που μπορούν να προσαρμοστούν ώστε να ταιριάζουν στις μεταβαλλόμενες ανάγκες και περιστάσεις με επιτόκιο 3%.

    Αυτό που παίρνεις:
     Άμεση πρόσβαση στα χρήματά σας μετά την έγκριση
     Ανταγωνιστικά επιτόκια
     Ευέλικτοι όροι αποπληρωμής
     Η δυνατότητα ταχύτερης αποπληρωμής του δανείου σας (οι επιπλέον πληρωμές μειώνουν το ποσό κεφαλαίου του δανείου)
     Εύκολη έγκριση εάν χρειάζεστε επιπλέον χρήματα
     Η πρώτη αποπληρωμή του δανείου σας ξεκινά σε έξι μήνες μετά την έγκριση.

    Πώς να εφαρμόσει:
    Η αίτηση για δάνειο είναι γρήγορη και εύκολη!
    Οι επιχειρήσεις ή τα άτομα που ενδιαφέρονται να υποβάλουν αίτηση για δάνειο με τη Novelty Finance που χρειάζονται περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο υποβολής αίτησης, θα πρέπει να στείλουν ένα email στο (noveltyfinances@gmail.com) Ή να επικοινωνήσουν με τον Krystian Damian στο WhatsApp μέσω +48732121095 για περισσότερες πληροφορίες και προφορικές ενημερώσεις. Ισχύουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεια σας Κυρίες και κύριοι, Χρειάζεστε οικονομική βοήθεια; Είμαι η Σούζαν Μπένσον. Είμαι δανειστής και επίσης οικονομικός σύμβουλος.

    Χρειάζεστε ένα επιχειρηματικό δάνειο, ένα προσωπικό δάνειο, ένα στεγαστικό δάνειο ή ένα δάνειο για να ολοκληρώσετε το έργο σας; Εάν η απάντησή σας είναι ναι, θα σας συνιστούσα να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μου. Παρέχουμε κάθε είδους υπηρεσίες δανείων, συμπεριλαμβανομένων μακροπρόθεσμων και βραχυπρόθεσμων δανείων. Για περισσότερες πληροφορίες, γράψτε μας μέσω email: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) ή στείλτε μου μήνυμα στο WhatsApp μέσω: +447903159998 και λάβετε απάντηση σε μια στιγμή.

    Είμαστε μια ολοκληρωμένη εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και δεσμευόμαστε να σας βοηθήσουμε να ικανοποιήσετε όλες τις φιλοδοξίες σας. Ειδικευόμαστε στην παροχή δομημένων λύσεων χρηματοδότησης σε ιδιώτες και εταιρείες με τον πιο αποτελεσματικό και ταχύτερο τρόπο.

    Ακολουθούν ορισμένοι λόγοι για τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί μας για δάνειο.
    * Ευκολία - Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για δάνειο ανά πάσα στιγμή, οπουδήποτε.
    * Ευέλικτο ποσό - Αποφασίζετε πόσα θέλετε να δανειστείτε.
    * Γρήγορη άμεση χρηματοδότηση - Λάβετε το δάνειο σας εντός 24 ωρών μετά την έγκριση.
    * Ευέλικτο επιτόκιο - Προσιτό επιτόκιο 3%.
    * Υψηλά ποσοστά έγκρισης - Έχετε 99,9% πιθανότητα να λάβετε το δάνειο
    * Ευέλικτη αποπληρωμή - Πρέπει να επιλέξετε την Ημερομηνία αποπληρωμής, είτε εβδομαδιαία, μηνιαία ή ετήσια για διάρκεια 1-30 ετών
    * Απλή διαδικτυακή εφαρμογή.
    * Εξατομικευμένη καθοδήγηση και εξειδίκευση.
    * Χωρίς κρυφές χρεώσεις

    Μην χάσετε μια ευκαιρία λόγω έλλειψης χρηματοδότησης. Επικοινωνήστε με την εταιρεία μου τώρα, μπορούμε να σας βοηθήσουμε με ένα δάνειο, επειδή έχουμε βοηθήσει πολλά άτομα και οργανισμούς που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες σε όλο τον κόσμο.

    Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προσφορά δανείου μας, στείλτε μας το αίτημα δανείου σας μέσω
    Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com
    WhatsApp / Τηλεγράφημα: +447903159998

    Οι μεσάζοντες / σύμβουλοι / μεσίτες είναι ευπρόσδεκτοι να φέρουν τους πελάτες τους και προστατεύονται 100% Με απόλυτη εμπιστοσύνη, θα συνεργαστούμε για τα οφέλη όλων των εμπλεκόμενων μερών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή