8 Οκτωβρίου 2016

Τραπεζικό Δίκαιο

Της Βίκυς Παπαγιαννοπούλου

Είναι μάθημα ελεύθερης επιλογής ΣΤ' εξαμήνου του εμπορικού τομέα. Διδάσκεται από την κα Μικρουλέα και την κα Λιβαδά σε ένα δίωρο την εβδομάδα, ενώ γίνεται και μία ώρα φροντιστηριακό μάθημα από τον κ. Βενιέρη.

Προσωπικά το βρήκα ιδιαίτερα ενδιαφέρον και χρήσιμο μάθημα. Η ύλη εκτείνεται σε 100 περίπου σελίδες. Εντός ύλης είναι μόνο το ιδιωτικό τραπεζικό δίκαιο (2ο μέρος του βιβλίου). Η παρακολούθηση δεν είναι υποχρεωτική, ωστόσο καλό θα ήταν να το παρακολουθεί όποιος το επιλέξει, διότι εξοικειώνεται με τους όρους (εδώ έγκειται η όποια δυσκολία του μαθήματος άλλωστε) και στην εξέταση ρωτούν ό,τι έχουν αναφέρει στο μάθημα που στο βιβλίο είναι κατά βάση τα μικρά γράμματα.

Η εξέταση είναι προφορική  αλλά και οι δύο καθηγήτριες είναι πολύ ευγενικές και γενναιόδωρες στους βαθμούς (στο δικό μου γκρουπ μπήκαμε 5 μέσα και έβαλαν τρία 10 και δύο 8). Αξίζει να σημειωθεί πως γίνεται μία προεξέταση και μία κανονική εξέταση και πως προς τα τελευταία μαθήματα ρωτάνε τους φοιτητές ποιες ημερομηνίες τους βολεύουν καλύτερα.
Θεωρώ, λοιπόν, πως αξίζει να επιλέξετε αυτό το μάθημα, διότι είναι χρήσιμο και δε θα σας κουράσει, αντιθέτως θα το βρείτε ενδιαφέρον χωρίς να χρειάζεται να σας αρέσει ιδιαίτερα ο εμπορικός τομέας.

1 σχόλιο:

  1. Προφορική εξέταση εαρινό 2020:
    τραπεζικό απόρρητο, leasing, εγγυητική επιστολή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή