12 Ιουλίου 2015

Εκτενείς σημειώσεις παραδόσεων και συμβουλή για τα πιο σημαντικά σημεία στο Ποινικό Δίκαιο Ανηλίκων

Της Μαρίας Κλάδη

Στα παρακάτω αρχεία μπορείτε να βρείτε χειρόγραφες σημειώσεις από τις παραδόσεις του μαθήματος Ποινικό Δίκαιο Ανηλίκων κατά το εαρινό εξάμηνο 2015.

- Σημειώσεις παραδόσεων κ. Παπαθανασόπουλου (Από λάθος στο σκανάρισμα οι δύο πρώτες σελίδες δε φαίνονται καλά στο αρχείο αλλά μπορείτε να τις βρείτε εδώ: Σελίδα 1, Σελίδα 2)

- Σημειώσεις παραδόσεων κ. Κρανιδιώτη (Από λάθος στο σκανάρισμα οι δύο τελευταίες σελίδες λείπουν από το αρχείο αλλά μπορείτε να τις βρείτε εδώ: Σελίδα 71, Σελίδα 72)

Τα πιο σος είναι η παράδοση για το Μπουλινγκ, οι κοινωνιολογικές θεωρίες, οι θεωρίες του κοινωνικού ελέγχου πάρα πολύ σος, και ειδικά το κομμάτι των θεωριών του ελέγχου και της κοινωνικής εκμάθησης, η θεωρία της ανομίας, και η σχολή του Σικάγου. Τώρα απ' τα θέματα του Παπαθανασόπουλου, μας είχε πει να προσέξουμε καταρχήν το συγκερασμό των προτύπων (δικαιικου-προνοιακού), τις ιδιαιτερότητες της δίκης των ανηλίκων και ιδιαίτερα τον επιμελητή ανηλίκων, το κεκλεισμένο των θυρών και τις απαγορεύσεις προσωρινής κράτησης και άσκησης δίωξης κλπ, τα αναμορφωτικά μέτρα, την υφ' όρων απόλυση, και ως πιο σος μας είχε πει και αυτός τις κοινωνιολογικές θεωρίες του έλεγχου. Είχε πει και ερωτήσεις του τύπου, ποιες οι βασικές αρχές της σωφρονιστικής μεταχείρισης των ανηλίκων και πως οριοθετούνται στη δική μας έννομη τάξη, και ποια τα είδη και τι σημαίνουν αυτά, και ποιοι οι σημαντικότεροι φορείς και θεσμοί προστασίας παραβατικών ανηλίκων.

Καλό διάβασμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου