3 Μαρτίου 2014

Εγκληματολογία

Της Ιωάννας Σκόρδα

Σύγγραμμα: Κ. Σπινέλλη, Εγκληματολογία

Ύλη: συγκεκριμένες σελίδες (δείτε εδώ)

Μάθημα που δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις παρά μόνο υπομονή καθώς είναι αρκετά θεωρητικό. Ωστόσο, για την δυσκολία του τομέα ή τους μη λάτρεις, είναι η πιο βολική επιλογή. Δίνονται εργασίες, ωστόσο δεν πρόκειται για προϋπόθεση ώστε το μάθημα να εξεταστεί επιτυχώς και μάλιστα με καλή βαθμολογία.


                                                                            ***

Από τον οδηγό σπουδών:

Διδάσκοντες: Μ. Κρανιδιώτη, Τ. Τζαννετάκη, Ε.Παπαθανασόπουλος

Εξετάζονται ζητήματα που αφορούν το έγκλημα, τον εγκληματία, το θύμα και την κοινωνική αντίδραση στο έγκλημα, καθώς και τη λειτουργία του συστήματος της ποινικής δικαιοσύνης. Επίσης αναλύονται, μεταξύ άλλων, οι μέθοδοι της εγκληματολογίας, οι βασικοί παράγοντες που οδηγούν κάποιον στο έγκλημα, οι σύγχρονες θεωρητικές αντιπαραθέσεις που έχουν διαμορφωθεί στους κόλπους της εγκληματολογίας και ο τρόπος προσέγγισης των στατιστικών στοιχείων για την εγκληματικότητα, ενώ γίνεται και εκτενής αναφορά σε επιμέρους περιπτώσεις εγκλημάτων, όπως π.χ. αυτών που σχετίζονται με τις ναρκωτικές ουσίες.
Τα θέματα των εξετάσεων έχουν θεωρητικό χαρακτήρα. Το μάθημα ανήκει στα μαθήματα υποχρεωτικής επιλογής της ενότητας Ποινικών Επιστημών. Μπορούν να το παρακολουθήσουν και πρωτοετείς φοιτητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου