5 Ιουνίου 2013

Σημειώσεις στη Διεθνή Προστασία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Της Αλεζίνης Λόξα

Στο παρακάτω έγγραφο μπορείτε να βρείτε σημειώσεις από τις Παραδόσεις του μαθήματος "Διεθνής Προστασία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων"

Υπενθυμίζω ότι το εν λόγω μάθημα δε διδάσκεται πλέον από τον Αναπληρωτή Καθηγητή κο Λ. Σισιλιάνο, αλλά από την Επίκουρη Καθηγήτρια κα Μ. Γαβουνέλη και...


.... την Ειδική Επιστήμονα κα Ε. Μίχα.

Από τις διδάκουσες έχει προταθεί συνδυαστικό διάβασμα των δύο προτεινόμενων εγχειριδίων. Αυτό καθότι:

- Το εγχειρίδιο "Μηχανισμοί προστασίας Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Διεθνείς πράξεις, θεωρία και πρακτική", Νάσκου- Περράκη Π. αναφέρει αρκετές παραπάνω πληροφορίες για συστήματα που ούτε καν διδάχτηκαν στην τάξη.

- Το εγχειρίδιο "Διεθνής Προστασία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων", Ρούκουνα Ε. με τελευταία ημερομηνία ανανέωσης περί το 1997 αποδίδει μόνο το γενικό πνεύμα της προστασίας των δικαιωμάτων και δεν εμπεριέχει τις σύγχρονες εξελίξεις.

Σε αυτό το έγγραφο, έχω επιχειρήσει να καταγράψω τις σημειώσεις μου από τις παραδόσεις σε συνδυασμό με ορισμένα στοιχεία από τα 2 εγχειρίδια. Τα κάπως μπλεγμένα διαγράμματα αποδίδουν την προσπάθεια της κας Μίχα να μας διευκολύνει στην κατανόηση. Στις σημειώσεις, δεν περιέχονται οι παρουσιάσεις που έγιναν στην τάξη, τις οποίες μπορείτε να βρείτε εδώ(έχουν αναρτηθεί 2 και αναμένονται άλλες 3).

Υ.Γ. Μην ξεχάσετε ότι για την εξέταση χρειάζεται να διαβάσετε και τις αποφάσεις.

Καλή μελέτη !

9 σχόλια:

  1. Καλησπέρα Αλεζίνη!

    Συγχαρητήρια για την προσπάθεια σου. Θέλω να σε ενημερώσω οτι απο τη σελίδα 28 και εξής στο κείμενο παρεμβάλλονται γραμμές. Επίσης δεν φαίνονται μερικά απο τα σχεδιαγράμματα σου. Μάλλον κάτι δεν πήγε καλά στη μορφοποίηση. Αν θες τα αλλάζεις. Συγχαρητήρια και πάλι. Και ένα μεγάλο ευχαριστώ.

    Φώτης Γεωργιτσόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παιδια καλησπερα,
    εγω δεν παρακολουθουσα,δεν ειναι αρκετο να διαβασω το βιβλιο; Πρεπει να διαβασω και τις αποφασεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα,

    Φώτη,
    Δοκίμασε να κατεβάσεις το αρχείο στον υπολογιστή σου, και αν συνεχίζει να το εμφανίζει με πρόβλημα στείλε μου ένα e-mail στη διεύθυνση aleziniloxa@gmail.com για να σου στείλω το αρχικό.

    Τα θέματα των εξετάσεων είναι 3 εκ των οποίων επιλέγονται τα 2. Μεταξύ τους θα υπάρχει πιθανότατα και σχολιασμός απόφασης. Μπορείς να ρισκάρεις να μη διαβάσεις τις αποφάσεις, αλλά δε θα στο συνιστούσα.

    Αλεζίνη Λόξα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Oι αποφασεις βρισκονται στο βιβλιο,ετσι;
    Ευχαριστω για την απαντηση :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι αποφάσεις βρίσκονται στο σύνδεσμο που υπάρχει στην ανάρτηση. Αν πατήσεις πάνω στη λέξη "αποφάσεις" θα οδηγηθείς στο e-class, όπου βρίσκονται αναρτημένες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παιδια οι αποφασεις ειναι στα αγγλικα και στα γαλλικα ή τουλαχιστον ετσι μου εμφανιζονται..!πρεπει οντως να τις διαβασουμε??εχω λιγο μπερδευτει γιατι δουλευα και δεν εχω παρακολουθησει και δεν ξερω τι παιζει με το μαθημα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δυστυχώς δεν υπάρχουν κάπου μεταφρασμένες οι αποφάσεις. Πρέπει όντως να διαβαστούν. Στην εξέταση τίθενται 3 ερωτήματα εκ των οποίων πρέπει να απαντήσεις στα 2. Ένα εξ αυτών είναι υποχρεωτικά απόφαση. Αν θεωρείς ότι μπορείς να απαντήσεις σε οτιδήποτε σου ζητηθεί μπορείς να παραλείψεις το διάβασμα των αποφάσεων. Αλλά θα πρέπει να έχεις τη σιγουριά ότι θα ξέρεις τα 2 άλλα θέματα :/
    Aλεζίνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Παιδια το εγγραφο με τις σημειωσεις γιατι δεν υπαρχει πλεον??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Λόγω κάποιου τεχνικού προβλήματος της υπηρεσίας που φιλοξενεί τα αρχεία, ορισμένοι σύνδεσμοι είχαν απενεργοποιηθεί. Πλέον, πρέπει να μπορείτε να διαβάσετε τα αρχεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή