29 Απριλίου 2013

Ειδικά Θέματα Ευρωπαϊκού Δικαίου

Του Αλέξανδρου Πολίτη

Το μάθημα αυτό είναι μάθημα ελεύθερης επιλογής του ΣΤ' Εξαμήνου. Αποτελεί ιδιάζουσα περίπτωση, καθώς το ενδιαφέρον των φοιτητών είναι περιορισμένο (οι φοιτητές ανέρχονται συνήθους στους έναν έως τρεις). Προκειμένου, όμως, να μη ματαιώνεται η διδασκαλία του (αποτελεί επίσης μάθημα στο πλαίσιο του Προγράμματος Jean Monnet) οι διδάσκοντες του Σεμιναρίου του Ευρωπαϊκού Δικαίου κύριος Βασίλειος Χριστιανός και Μανώλης Περάκης έχουν επιλέξει να το συνδιδάσκουν μαζί με το Σεμινάριο. Επομένως, όποιος αποφασίσει να παρακολουθήσει αυτό το μάθημα, εκτός απροόπτου, θα ακολουθούν το πρόγραμμα διδασκαλίας του Σεμιναρίου.

Ισχύουν, συνεπώς, όλα όσα έχουν παρατεθεί στην ενότητα του Σεμιναρίου Ευρωπαϊκού Δικαίου. Η εργασία, η οποία αναλήφθηκε από το μοναδικό φοιτητή της ακαδημαικής χρονιάς 2012-2013 είχε το θέμα "Οι Δανειακές Συμβάσεις που συνήψε η Ελλάδα κατά την περίοδο 2010-2012 και η εφαρμογή του ενωσιακού δικαίου επ’ αυτών"  την οποία συνέταξε και παρουσίασε μαζί με ένα φοιτητή του Σεμιναρίου.

Η μόνη ίσως διαφορά με το Σεμινάριο είναι η έλλειψη απαίτησης από τους καθηγητές για συνεχή παρουσία στα μαθήματα, η οποία βέβαια, έτσι και αλλιώς, λειτουργεί επιβοηθητικά στη λήψη ενός καλού βαθμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου