14 Ιανουαρίου 2013

Εξεταστέα Ύλη στο Μάθημα της Φιλοσοφίας του Δικαίου (Ιανουάριος 2013)

Έπειτα από επικοινωνία που είχαμε με τον διδάσκοντα του μαθήματος, καθηγητή κύριο Κ. Παπαγεωργίου, η εξεταστέα ύλη του μαθήματος της Φιλοσοφίας του Δικαίου για την εξεταστική περίοδο Ιανουαρίου 2013 θα είναι η εξής:
  • Οι εισαγωγικές σημειώσεις του καθηγητή Κ. Παπαγεωργίου που βρίσκονται ήδη αναρτημένες εδώ.
  • Οι σελίδες 13-135 από το εγχειρίδιο του Ομότιμου Καθηγητή Π. Σούρλα "Φιλοσοφία του Δικαίου. Μια ιστορική εισαγωγή - Τόμος Α΄: Αρχαιότητα", Εκδόσεις Αντ. Ν. Σάκκουλα,2000
  • Οι σελίδες 50-85, 148- 197 και 259-292 από το εγχειρίδιο του Micahel Sandel "Δικαιοσύνη",
Προσοχή! Αναφορικά με τις σελίδες της ύλης από το εγχειρίδιο του Sandel:

1. Οι σελίδες 259-292 από το βιβλίο του Sandel, οι οποίες αφορούν στο κεφάλαιο για τον Αριστοτέλη αρκεί να μελετηθούν από το αντίστοιχο κεφάλαιο του εγχειριδίου του Π. Σούρλα. Για τους φοιτητές, όμως, που έχουν πρόσβαση και στα δύο εγχειρίδια, ο διδάσκων ενθαρρύνει το συνδυαστικό διάβασμα του εν λόγω κεφαλαίου και από τα δύο συγγράμματα.

2. Οι σελίδες 50-85 (Μπένθαμ + Μιλλ: ωφελιμισμός) και 148-197 (Ιμμάνουελ Καντ) καλύπτουν μια ύλη, με την οποία δεν ασχολείται καθόλου το εγχειρίδιο του Π. Σούρλα. Για όσους, λοιπόν, δεν έχουν πρόσβαση στο βιβλίο του Sandel, θα κυκλοφορήσουν στις αρχές της μεθεπόμενης εβδομάδας, αναλυτικές σημειώσεις από τον διδάσκοντα κύριο Παπαγεωργίου, οι οποίες θα καλύπτουν με πληρότητα τα συγκεκριμένα κεφάλαια.

Οι ως άνω αναλυτικές σημειώσεις του διδάσκοντος, οι οποίες θα δημοσιευθούν την μεθεπόμενη εβδομάδα στην ιστοσελίδα του Τμήματος, εκτός από τον Μπένθαμ, τον Μιλλ και τον Αριστοτέλη, θα περιλαμβάνουν το σύνολο της διδασκαλίας του μαθήματος κατά το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013, και θα αποτελούν τμήμα της εξεταστέας ύλης.



5 σχόλια:

  1. ΔΕΝ ΒΓΗΚΕ ΑΚΟΜΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γνωριζει κανεις αν βγηκε ή προκειται να βγει η ανακοινωση απο τον καθηγητη; Φτανει η μερα της εξετασης....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι σημειωσεις που αφορουν Μπενθαμ,Μιλλ,Καντ εχουν δημοσιευθει καπου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οχι, ακόμη δεν έχουν δημοσιευτεί! Έλεος δηλαδή, την Κυριακή περιμένει να τις βάλει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. η υλη για την εξεταστικη σεπτεμβριου ποια ειναι;;ξερει καποιος το μαιλ του καθηγητη;;ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή