10 Σεπτεμβρίου 2012

Τετάρτη 19 και Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου οι Εγγραφές των Πρωτοετών

Την Τετάρτη 19 και την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν οι φετινές εγγραφές πρωτοετών φοιτητών στο κτήριο της οδού Ακαδημίας 45 (πλησίον μετρό Πανεπιστημίου).

Οι εγγραφές θα ολοκληρωθούν σε έξι βάρδιες (τρεις ανά ημέρα) και πιο συγκεκριμένα στις 9 π.μ., στις 11 π.μ., και στις 13 μ.μ.

Για να δείτε σε ποιά βάρδια σας έχουν κατατάξει (ανάλογα με το επίθετό σας) και ποιά είναι τα απαραίτητα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσετε, συμβουλευτείτε την αναλυτική ανακοίνωση της Γραμματείας του Τμήματος.

Η διαδικασία της εγγραφής περιλαμβάνει κατά κανόνα τα εξής στάδια:

1) Παίρνετε θέσεις σε μια σχετικά στριμόκωλη αίθουσα των 70 ατόμων στον 1ο όροφο (αγκώνας με αγκώνα λόγω της ιδιορρυθμίας των καθισμάτων). Ο πρόεδρος του Τμήματος και η αναπληρώτρια πρόεδρος σας καλωσορίζουν, σας συγχαίρουν για την εισαγωγή σας και σας εξηγούν γιατί η Νομική είναι η καλύτερη σχολή ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ. Δεν αποκλείεται να σας πουν και μερικά σοβαρά πράγματα για τη σχολή αλλά κατά βάση δεν θα ακούσετε και τίποτα άξιο να συγκρατηθεί.

2) Όταν αποχωρήσουν ο πρόεδρος και η αναπληρώτρια πρόεδρος, θα σας παραλάβει η υπεύθυνη της Γραμματείας της Νομικής, η οποία...

...θα σας μοιράσει κάτι έντυπα. Προσπαθήστε να ακούτε τί σας λέει και να συμπληρώνετε σωστά τα έντυπα, για να μην τρέχετε μετά, αν τυχόν το λάθος σας αποδειχθεί σημαντικό. Τα λέει αργά και καθαρά, οπότε δεν γίνονται λάθη. Λογικά θα σας εκδώσουν αυθημερόν και ένα μπεζ τρίπτυχο, το οποίο επίσης συμπληρώνεται και σφραγίζεται. Αυτό πιστοποιεί ότι είστε φοιτητές και είναι πολύ χρήσιμο, διότι βάσει αυτού μπορείτε να ζητήσετε στη συνέχεια μια σειρά από ΠΟΛΥΤΙΜΑ έγγραφα και πιστοποιητικά όπως:

α) πάσο για μειωμένο εισιτήριο στα μέσα συγκοινωνίας
β) δωρεάν συγγράμματα
γ) βεβαιώσεις σπουδών
δ) αναλυτικές βαθμολογίες
ε) κάρτα σίτισης
στ) αίτηση υποτροφιών
ζ) παράδοση κόλλας στις εξετάσεις κλπ.

3) Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία της συμπλήρωσης των εντύπων θα έχει κατά βάση ολοκληρωθεί και η διαδικασία της εγγραφής σας. Δεν αποκλείεται την ημέρα των εγγραφών να συναντήσετε και εκπροσώπους των φοιτητικών παρατάξεων, οι οποίοι θα μοιράζουν ενημερωτικά φυλλάδια των θέσεών τους έξω από το κτήριο της Γραμματείας (είναι το κτήριο όπου γίνονται οι εγγραφές). Ορσιμένες παρατάξεις οργανώνουν κατά καιρούς ενημερωτικές συναντήσεις πρωτοετών, στις οποίες καλούν καθηγητές της σχολής να μιλήσουν. Βεβαίως, οι συναντήσεις αυτές δεν έχουν σχέση με την προαναφερθείσα διαδικασία εγγραφής, η οποία είναι η μόνη επίσημη που οργανώνεται από το Τμήμα της Νομικής και στην οποία πρέπει να παραστείτε υποχρεωτικώς.

4) Αν δεν το κάνουν από μόνοι τους οι υπάλληλοι της Γραμματείας, ενδιαφερθείτε να τους ζητήσετε εσείς να σας δώσουν (δωρεάν) έναν ΟΔΗΓΟ ΣΠΟΥΔΩΝ για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013 (ή έστω για το προηγούμενο). Αυτό το χρήσιμο μικρό βιβλιαράκι λέει τα πάντα για το Τμήμα! Μπορείτε να το κρατήσετε μέχρι την αποφοίτησή σας. Κυκλοφορούν και άλλοι οδηγοί σπουδών, οι οποίοι όμως περιέχουν επιπλέον τις πολιτικές θέσεις των παρατάξεων που τους διανέμουν. Σε γενικές γραμμές είναι αξιόπιστοι, όμως το πλέον έγκυρο έντυπο είναι ο επίσημος Οδηγός Σπουδών του Τμήματος.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου