26 Δεκεμβρίου 2011

Οδηγίες Ευκολότερης Χρήσης του Group στο Facebook

1) «Παίρνω 200 ειδοποιήσεις/mail τη μέρα! Δεν αντέχω άλλο!» Ούτε εμείς θα αντέχαμε στη θέση σου! Στον Τοίχο του WIKI πάνω-πάνω, δεξιά απ’ τον τίτλο, υπάρχει το κουμπί «ειδοποιήσεις». Πάτα το και ρύθμισέ τες όπως θες.

Για να σταματήσουν και τα e-mail αρκεί να πας απ’ το κεντρικό μενού του fb: Λογαριασμός> Ρυθμίσεις Λογαριασμού> Ειδοποιήσεις> Όλες οι ειδοποιήσεις> Ομάδες και να από-επιλέξεις την αποστολή mail.

2) «Ψάχνω πληροφορίες για ένα μάθημα αλλά δεν...


...τις βρίσκω!» Μη στεναχωριέσαι!
  • Δοκίμασε να κοιτάξεις παλιότερες δημοσιεύσεις.
  • Δοκίμασε (πάνω δεξιά, πάνω απ’ τη σειρά με τα μέλη) να γράψεις στη φόρμα «αναζήτηση στην ομάδα» τον τίτλο του μαθήματος για το οποίο ψάχνεις.
  • Δοκίμασε να πατήσεις Ctrl+F ή Ctrl+G και να ψάξεις από ‘κει αν η πρώτη αναζήτηση δεν καρποφορήσει.
  • Δοκίμασε να δεις μήπως οι πληροφορίες που ψάχνεις υπάρχουν στα «έγγραφα» του WIKI (θα τα βρεις ακριβώς κάτω απ’ τον τίτλο, στην αρχική σελίδα του group).
  • Αν όλα τα παραπάνω δεν πιάσουν, κάνε μια δημοσίευση στον Τοίχο του group ζητώντας τις σχετικές πληροφορίες. Μάλλον είσαι ο πρώτος/η που τις ψάχνει!

3) Πριν ρωτήσω κάτι ή καταθέσω μία πληροφορία με ξεχωριστή, αυτόνομη δημοσίευση, συστήνεται να ελέγχουμε μήπως υπάρχει ήδη ανοιχτό σχετικό θέμα και προτιμώ να ενθέσω την απορία/πληροφορία μου εκεί ως comment, για να συγκεντρώνεται, όσο μπορούμε, σε έναν τομέα του group η πληροφόρηση για ένα μάθημα.

4) Αν θέλω να ρωτήσω κάτι ή να καταθέσω μία πληροφορία αποσπασματική/προσωρινής χρησιμότητας το κάνω με τη μορφή comment σε τρέχουσα δημοσίευση ή με τη μορφή ξεχωριστής δημοσίευσης.

Αν όμως έχω να συνεισφέρω κάτι περισσότερο διαχρονικής αξίας (π.χ. σημειώσεις, θέματα περασμένων ετών, ενδεικτικές απαντήσεις, εξεταζόμενη ύλη κλπ.) ΠΡΟΤΙΜΩ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥ, για να είναι εύκολα προσβάσιμη η δημοσίευσή μου και να μη χαθεί στον πάτο της αρχικής σελίδας μέσα στις επόμενες ώρες.

Για να δημιουργήσω καινούριο έγγραφο, κλικ στα έγγραφα (κάτω απ’ τον τίτλο του group) κι ύστερα (δεξιά απ’ τον τίτλο) κλικ στο «δημιουργία νέου εγγράφου».

Προσοχή οι τίτλοι των εγγράφων να είναι κατατοπιστικοί για το περιεχόμενό τους.

5) Μέχρι την ολοκλήρωση της επαναληπτικής εξεταστικής προτιμούμε να επικεντρωνόμαστε σε θέματα εξεταστικής.

6) Για λόγους αποτελεσματικότητας της αναζήτησης, συστήνεται σε όλα τα μέλη του WIKI να κάνουν δημοσιεύσεις (posts) με ελληνικούς χαρακτήρες και όχι με greeklish. Θα δοθεί μία περίοδος προσαρμογής όπου οι διαχειριστές θα περιοριστούμε στο na kanoume systaseis se olous, αλλά με το πέρας αυτής της περιόδου, μετά τη σύσταση θα επακολουθεί "κατέβασμα" του post.Ξέρουμε πως πολλοί έχουν συνηθίσει τα greeklish στο fb, αλλά -ξαναλέμε- για λόγους καθαρά πρακτικούς στο WIKI θα γράφουμε αποκλειστικά με ελληνικούς χαρακτήρες.

1 σχόλιο: