21 Ιανουαρίου 2012

Πού βρίσκονται ορισμένες αίθουσες διδασκαλίας της Νομικής;

1) Πού βρίσκονται οι αίθουσες 1,2,3,4,5,6,7,8;

Οι περισσότερες αίθουσες διδασκαλίας της Νομικής Σχολής, συγκεκριμένα αυτές που παίρνουν απλά το όνομα ενός αριθμού (αμφιθέατρα 1,2,3,4,5,6,7,8 κλπ), βρίσκονται στο "νέο κτήριο" της Σχολής, στο οποίο μπορεί κανείς να εισέλθει είτε από την κεντρική πύλη στον πεζόδρομο της Μασσαλίας (κάθετη μεταξύ Σόλωνος και Ακαδημίας), είτε από την είσοδο στην οδό Σίνα 3, είτε ακόμα και μέσω της πίσω εξόδου στο ισόγειο του παλιού κτηρίου (Σόλωνος 57) αν κάποιος βρίσκεται ήδη μέσα σε αυτό. Για την πρόσβαση ειδικά στην αίθουσα 2 πάντως, βέλτιστη επιλογή είναι η είσοδος στο προαύλιο από την οδό Μασσαλίας και η χρήση της εξωτερικής σκάλας που οδηγεί κατευθείαν στον πρώτο όροφο και στις εισόδους των αιθουσών 1 και 2 (δεν ενδείκνυται πάντως η εξωτερική σκάλα για την είσοδο σε άλλες αίθουσες πέραν των 1 και 2 καθώς συχνά οι πρόσβαση από εκεί στους πιο πάνω ορόφους είναι περιορισμένη). Για την αίθουσα 1 αλλά και τις υπόλοιπες αίθουσες 3,4,5,6 κλπ εξίσου βολική είναι η είσοδος από την οδό Σίνα, που οδηγεί κατευθείαν στις εσωτερικές σκάλες του νέου κτηρίου προς τον 1ο όροφο, όπου βρίσκεται η αίθουσα 1, αλλά και η είσοδος από το προαύλιο της Μασσαλίας και κατόπιν, μέσω του αιθρίου, η χρήση του εσωτερικού κλιμακοστασίου ή του ασανσέρ. Κατά τα άλλα, οι αίθουσες 1 και 2 βρίσκονται στον 1ο όροφο, η αίθουσα 3 στον 2ο όροφο, οι αίθουσες 4,5,6,7,8 στον 3ο όροφο ενώ άλλες αίθουσες (πχ 9,10,16), που ενίοτε χρησιμοποιούνται και για μαθήματα της Νομικής αλλά ως επί το πλείστον ανήκουν στα τμήματα Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, βρίσκονται στους πιο πάνω ορόφους.

2) Πού βρίσκεται η αίθουσα Α' Μαθηματικών και πού η Β' Μαθηματικών;

Η αίθουσα Α' Μαθηματικών βρίσκεται στο κτήριο της οδού Σόλωνος 57. Είναι ακριβώς στο δεξί μας χέρι, όπως μπαίνουμε από την οδό Σόλωνος, δηλαδή βρίσκεται από τη μεριά που είναι το θυρωρείο. Ανεβαίνουμε τα 6-7 σκαλοπατάκια και στρίβουμε αριστερά στο διάδρομο. Είναι η πρώτη αίθουσα στα αριστερά. Θεωρείται κατά κάποιον τρόπο ημιώροφος.

Η αίθουσα Β' Μαθηματικών βρίσκεται επίσης στο κτήριο της οδού Σόλωνος 57. Είναι κι αυτή στο δεξί μας χέρι, όπως μπαίνουμε από την οδό Σόλωνος και άρα βρίσκεται από τη μεριά του θυρωρείου. Η διαφορά με την Α' Μαθηματικών είναι ότι βρίσκεται στο υπόγειο και όχι στον ημιώροφο. Εκεί, δηλαδή, που τελειώνει το θυρωρείο υπάρχει μια σκάλα που σε κατεβάζει κάτω. Εκεί είναι η Β' Μαθηματικών.

3) Πού βρίσκεται η αίθουσα Σαριπόλων και πού η αίθουσα Θεολογικής;

Η αίθουσα Σαριπόλων βρίσκεται στον τρίτο όροφο του κτηρίου της οδού Σόλωνος 57. Αποκλείεται να μην την βρείτε με ευκολία γιατί απλούστατα βρίσκεται στον ψηλότερο όροφο του κτηρίου (δεν έχει να ανεβείς πιο ψηλά) και επιπλέον είναι μοναχή της (άρα αποκλείεται να την μπερδέψεις με κάποια άλλη). Μπορείτε να ανεβείτε στη Σαριπόλων και από τις δύο σκάλες του κτηρίου (όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Ρώμη).

Η αίθουσα Θεολογικής βρίσκεται στο κτήριο της οδού Σόλωνος 57 και συγκεκριμένα στο αριστερό μας χέρι όπως μπαίνουμε από Σόλωνος στον ημιώροφο θα έλεγα, δηλαδή ανεβαίνουμε τα σκαλάκια αριστερά περπατάμε ευθεία, στρίβουμε δεξιά και την βλέπουμε στο δεξί μας χέρι.

4) Ποια είναι η αίθουσα Σπηλιωτόπουλου και ποια η αίθουσα Γ. Ράμμου; 

Η αίθουσα Σπηλιωτόπουλου βρίσκεται στον 5ο όροφο του κτηρίου της Ιπποκράτους 33, στην αριστερή μεριά του διαδρόμου (πρώτη πόρτα αριστερά). Εκεί διεξάγεται συνήθως το μάθημα της Γενικής Πολιτειολογίας, της Ελληνικής Πολιτικής και Συνταγματικής Ιστορίας και το ένα από τα δύο Σεμινάρια Δημοσίου.

Η αίθουσα Γ. Ράμμου βρίσκεται στον 6ο όροφο του κτηρίου της οδού Σίνα 14. Εκεί διεξάγονται συνήθως τα φροντιστήρια της Πολιτικής Δικονομίας (1, 2 και Εφαρμογών).

2 σχόλια: