29 Σεπτεμβρίου 2021

Σημειώσεις στην Ποινική Καταστολή - Σωφρονιστική

 του Γιώργου Ζερβάκη

Οι παρούσες σημειώσεις για το μάθημα επιλογής «Ποινική καταστολή – Σωφρονιστική» βασίζονται στις παραδόσεις του μαθήματος κατά το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2020-2021, στα ανηρτημένα στο eclass έγγραφα και στο διανεμόμενο σύγγραμμα. Σκοπός τους είναι να συγκεντρώσουν και να παρουσιάσουν -συνοπτικά- τα βασικά ζητήματα από τις επιμέρους ενότητες του μαθήματος, ώστε να χρησιμεύσουν κατά την τελική επανάληψη. Δεν αρκούν σαφώς από μόνες τους (τουλάχιστον για την πλήρη και εις βάθος κατανόηση του αντικειμένου) και δεν υποκαθιστούν τα ανηρτημένα έγγραφα ή τις σημειώσεις από τις παραδόσεις. Χρήσιμη είναι η συνολική θεώρηση της ύλης και η δυνατότητα συγκριτικής επισκόπησης πχ των διαφορετικών σχολών και προτύπων. Ζητούμενο δεν είναι η στείρα αποστήθιση των εκάστοτε θεωριών αλλά η κατανόηση και ικανότητα κριτικής προσέγγισής τους. Κατ’ αυτό τον τρόπο θα πρέπει να επιχειρηθεί η προσέγγιση διάφορων ζητημάτων, όπως ο ρόλος του νομοθέτη, του δικαστή και των ειδικών επιστημόνων στις διαφορετικές σχολές. Πέρα από τις σημειώσεις των παραδόσεων, τα ανηρτημένα έγγραφα και την ανάγνωση των κρίσιμων άρθρων του Ποινικού Κώδικα και του Σωφρονιστικού Κώδικα, ιδιαίτερα χρήσιμη είναι και η ανεύρεση σχετικών άρθρων και συνεντεύξεων από το περιοδικό The Art of Crime.

Καλή ανάγνωση!

Μπορείτε να δείτε τις σημειώσεις εδώ.

1 σχόλιο:

 1. Γεια σας Κυρίες & Κύριοι, Χρειάζεστε οικονομική βοήθεια; Είμαι η Σούζαν Μπένσον. Είμαι δανειστής και επίσης οικονομικός σύμβουλος.

  Χρειάζεστε επιχειρηματικό δάνειο, προσωπικό δάνειο, στεγαστικό δάνειο ή δάνειο για να ολοκληρώσετε το έργο σας; Εάν η απάντησή σας είναι ναι, θα σας συνιστούσα να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μου. Παρέχουμε κάθε είδους υπηρεσίες δανείων, συμπεριλαμβανομένων μακροπρόθεσμων και βραχυπρόθεσμων δανείων. Για περισσότερες πληροφορίες, γράψτε μας μέσω email: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) ή στείλτε μου μήνυμα απευθείας στο WhatsApp μέσω: +447903159998 και λάβετε μια απάντηση αμέσως.

  Είμαστε μια ολοκληρωμένη εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και δεσμευόμαστε να σας βοηθήσουμε να εκπληρώσετε όλες τις φιλοδοξίες σας. Ειδικευόμαστε στην παροχή δομημένων χρηματοδοτικών λύσεων σε άτομα και εταιρείες με τον πιο αποτελεσματικό και ταχύτερο τρόπο.

  Ακολουθούν ορισμένοι λόγοι για τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί μας για δάνειο.
  * Ευκολία - Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για δάνειο οποιαδήποτε στιγμή, οπουδήποτε.
  * Ευέλικτο ποσό - Εσείς αποφασίζετε πόσο θέλετε να δανειστείτε.
  * Γρήγορη άμεση χρηματοδότηση - Λάβετε το δάνειό σας εντός 24 ωρών μετά την έγκριση.
  * Ευέλικτο επιτόκιο - Προσιτό επιτόκιο 3%.
  * Υψηλά ποσοστά έγκρισης - Έχετε 99,9% πιθανότητα να λάβετε το δάνειο
  * Ευέλικτη Αποπληρωμή - Πρέπει να επιλέξετε την Ημερομηνία Αποπληρωμής, είτε εβδομαδιαία, μηνιαία ή ετήσια για διάρκεια 1 - 30 ετών.
  * Απλή διαδικτυακή εφαρμογή.
  * Εξατομικευμένη καθοδήγηση και τεχνογνωσία.
  * Χωρίς κρυφές χρεώσεις

  Μην χάσετε την ευκαιρία λόγω έλλειψης χρηματοδότησης. Επικοινωνήστε τώρα με την εταιρεία μου, μπορούμε να σας βοηθήσουμε με ένα δάνειο γιατί έχουμε βοηθήσει πολλά άτομα και οργανισμούς που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες σε όλο τον κόσμο

  Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προσφορά δανείου μας, στείλτε μας το αίτημα δανείου σας μέσω
  Email: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com
  WhatsApp/Telegram: +447903159998

  Διαμεσολαβητές/Σύμβουλοι/Μεσίτες είναι ευπρόσδεκτοι να φέρουν τους πελάτες τους και προστατεύονται 100%. Με απόλυτη εμπιστοσύνη, θα συνεργαστούμε για τα οφέλη όλων των εμπλεκόμενων μερών.

  ΑπάντησηΔιαγραφή