28 Μαρτίου 2015

Βασικοί κανόνες και συχνές ερωτήσεις σχετικά με τις Δηλώσεις Συγγραμμάτων και Μαθημάτων

Της Ιωάννας Σκόρδα

Κανόνες Χρήσης

Οι δηλώσεις στο mystudies και στον Εύδοξο πρέπει να έχουν μεταξύ τους απόλυτη ταύτιση
Πχ. Στο mystudies δεν μπορώ να δηλώσω σε ένα μάθημα, ως προς το σύγγραμμα, την επιλογή 1, ενώ στον Εύδοξο για το ίδιο μάθημα δηλώνω την επιλογή 2.

Δεν μπορώ να λάβω σύγγραμμα εκ νέου για το ίδιο μάθημα για το οποίο έχω ήδη παραλάβει σύγγραμμα, ακόμα και αν έχω περιθώριο παραλαβής και άλλων συγγραμμάτων (μη εξάντληση ορίου 41 συγγραμμάτων).
Πχ. Για το Χ μάθημα έχω δηλώσει και παραλάβει...

...την επιλογή 1, έχω ακόμα περιθώριο για ακόμα 10 συγγράμματα να παραλάβω --> ΔΕΝ έχω το δικαίωμα στο μάθημα Χ να λάβω εκ νέου σύγγραμμα (πχ την επιλογή 2)

• Σε περίπτωση μη τήρησης των κανόνων:
Συνήθως, ο Εύδοξος, κατόπιν σχετικής όχλησης για μη δικαίωμα παραλαβής συγγράμματος, καθορίζει το πώς θα επιστραφούν τα συγγράμματα.
Ως επί το πλείστον επιστρέφονται είτε στον εκδοτικό οίκο είτε στη βιβλιοθήκη του εκάστοτε αρμόδιου τομέα (πχ. τα συγγράμματα των αστικών στη βιβλιοθήκη του τομέα Α’ ιδιωτικού)

Συνήθεις ερωτήσεις

→ Πού κάνω τη δήλωση;
Για τις δηλώσεις μαθημάτων: https://my-studies.uoa.gr
Για τις δηλώσεις συγγραμμάτων: http://eudoxus.gr

Σε ποια ημερομηνία;
Τόσο για τις δηλώσεις μαθημάτων, όσο και για τις δηλώσεις συγγραμμάτων, αναρτάται ανακοίνωση στις αντίστοιχες επίσημες σελίδες.

Ποιοι έχουν δικαίωμα δηλώσεων;
Ως προς τις δηλώσεις ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ: ΟΛΟΙ οι φοιτητές, ανεξαρτήτως εξαμήνου, ώστε να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην εξεταστική.
Ως προς τις δηλώσεις συγγραμμάτων, όλοι όσοι δεν έχουν εξαντλήσει το όριο λήψης των 41 συγγραμμάτων και δεν έχουν υπερβεί το 6ο έτος σπουδών.

Διαθεσιμότητα συγγραμμάτων:
Στη σελίδα του Ευδόξου , κάνοντας login στο λογαριασμό μας και πηγαίνοντας στην τελική φόρμα δήλωσης, κάθε φορά που εισερχόμαστε υπάρχει η ένδειξη για διαθεσιμότητα συγγραμμάτων και τον αριθμό αυτών που υπάρχει στους αντίστοιχους εκδοτικούς οίκους.

Δυνατότητα δήλωσης μαθήματος χωρίς δήλωση συγγράμματος:
Υπάρχει η δυνατότητα δήλωσης μαθήματος χωρίς δήλωση συγγράμματος.
Συνεπώς, θα πρέπει να μην γίνει η δήλωση του αντίστοιχου συγγράμματος και στον Εύδοξο, ενώ στο mystudies θα πρέπει να γίνει η επιλογή «χωρίς σύγγραμμα».

Πόσα μαθήματα και συγγράμματα μπορώ να δηλώσω/παραλάβω;
Στη σχολή μας, έως τώρα, δικαιούμαστε να παραλάβουμε ως 8 συγγράμματα ανά εξάμηνο.
Ως προς τη δήλωση μαθημάτων, ο κανόνας είναι αντίστοιχα 8, αλλά αναλόγως τις περιστάσεις (πχ. καταλήψεις, έτος σπουδών) αυτό μπορεί να τροποποιηθεί.

Δήλωση συγγράμματος δίχως παραλαβή: είναι δυνατή η τροποποίηση;
ΝΑΙ!!! Αρκεί να μην έχει παραληφθεί το σύγγραμμα . Το δικαίωμα τροποποίησης της δήλωσης διατηρείται έως τη σχετική προθεσμία υποβολής.

→ Στη περίπτωση μη παραλαβής, υπάρχει δικαίωμα να γίνει λήψη συγγράμματος στο μέλλον;
Ναι!!! Διατηρείται το δικαίωμα για το μέλλον , εφόσον συμπεριληφθεί στη νέα δήλωση!

(α) Υπάρχει δυνατότητα λήψης συγγράμματος εαρινού εξαμήνου στο χειμερινό  και αντίστροφα;  (β) Ισχύει το ίδιο με τις δηλώσεις μαθημάτων;
(α) Όχι, τέτοια δυνατότητα δεν υπάρχει.
(β) Κατά κανόνα το δικαίωμα αυτό το έχουν μόνο οι επι πτυχίω φοιτητές (δηλαδή από το 5ο έτος φοίτησης και μετά). Ωστόσο, αναλόγως τις υπάρχουν συνθήκες μπορεί να δοθεί αυτή η δυνατότητα. 

3 σχόλια:

  1. Η ερώτησή μου είναι άσχετη με την ανάρτηση και εξαιρετικά ετεροχρονισμένη, παρολαυτά μήπως γνωρίζει κανείς αν έχουν βγει αποτελέσματα εξεταστικής Φεβρουαρίου 2015 για το Εμπράγματο και αν έχουν περαστεί στους λογαριασμούς του my studies; Γιατί μεχρί στιγμής στον δικό μου λογαριασμό δεν έχω δει τίποτα. Επειδή δεν προλαβαίνω να ανέβω στην Γραμματεία τις ημέρες και ώρες που λειτουργεί κάθε προσφορά/ ενημέρωση ευπρόσδεκτη.
    Ευχαριστώ προκαταβολικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν πρέπει να έχει βγει ακόμα το Εμπράγματο, όπως και καμιά 15αριά τουλάχιστον ακόμα άλλα μαθήματα. Μπορείς να βλέπεις πάντως ποια μαθήματα έχουν βγει και σε αυτό το έγγραφο από την ομάδα στο facebook (νομίζω πως είναι προσβάσιμο ακόμα κι αν δεν έχεις λογαριασμό) https://www.facebook.com/notes/athens-lawschool-wiki-o%CE%BC%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%BF%CF%87%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CF%80%CE%BB%CE%B7%CF%81%CE%BF%CF%86%CF%8C%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7-%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%83%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%AE/%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%AD%CF%83%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%B5%CE%BE%CE%B5%CF%84%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%8C%CE%B4%CE%BF%CF%85-%CF%86%CE%B5%CE%B2%CF%81%CE%BF%CF%85%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%BF%CF%85-2015/691127100992095

    ΑπάντησηΔιαγραφή