12 Δεκεμβρίου 2014

Συμβουλές και σημειώσεις για τις Εφαρμογές Δημοσίου Δικαίου (Κλιμάκιο Δημητρόπουλος - Αντωνίου - Ευστρατίου)

Της Μαρίας Στεργίου


Οι σημειώσεις αυτές είναι αυτά που θεώρησα ως τα πιο ουσιώδη κατά τη διαδικασία του διαβάσματος για τις Εφαρμογές Δημοσίου κλιμάκιο Δημητρόπουλος- Αντωνίου - Ευστρατίου. Προσωπικά με βοήθησαν πολύ κατά το στάδιο της επανάληψης και ελπίζω να σας φανούν εξίσου χρήσιμες.

Όσον αφορά το σκέλος του κυρίου Δημητρόπουλου, οι σημειώσεις είναι από τα βιβλία του: Γενική Συνταγματική Θεωρία και Οργανωτικό μέρος, όσον αφοτων.﷽﷽﷽﷽﷽﷽ ΣυνταγματικημητρΌρχρώδλρά το Συνταγματικό δίκαιο, και Συνταγματικά Δικαιώματα, όσον αφορά τα Δικαιώματα. Τα επιμέρους δικαιώματα εκείνα που δεν τα έχει γράψει σε βιβλίο, αλλά βρίσκονται online, είναι στο αρχείο που λέγεται ‘Τόμος Β’ και νομίζω πως αν διαβάσετε μόνο από τις σημειώσεις είστε καλυμμένοι.

Σχετικά με τον κύριο Δημητρόπουλο, οι σημειώσεις μπορούν να βοηθήσουν και μεμονωμένα στα μαθήματα του Συνταγματικού δικαίου και των Συνταγματικών δικαιωμάτων.

Όσον αφορά το σκέλος του Ευστρατίου, διάβασα το βιβλίο του ίδιου (‘Συστηματικά θεμτων.﷽﷽﷽﷽﷽﷽ ΣυνταγματικημητρΌρχρώδλέλια του  ελληνικού διοικητικού δικαίου’) και οι σημειώσεις αυτού βρίσκονται στον αντίστοιχο φάκελο (σε αυτές τα κόκκινα νούμερα αντιστοιχούν στις σημαντικές υποσημειώσεις.). Βέβαια, ο κύριος Ευστρατίου κυρίως ρώτησε από τις αποφάσεις.

Τις αποφάσεις τόσο του κυρίου Ευστρατίου όσο και τις κυρίας Αντωνίου θα τις βρείτε στο σχετικό φάκελο. Είναι αποτέλεσμα του διαβάσματος των ίδιων των αποφάσεων σε συνδυασμό με τις σημειώσεις και όσα επισήμαναν οι ίδιοι στις παραδόσεις. Πιστεύω ότι επειδή είναι με τη μορφή σχεδιαγράμματος μπορούν να βοηθήσουν στην κατανόηση των αποφάσεων που τουλάχιστον στην αρχή εμένα μου είχαν φανεί δυσνόητες σε ορισμένα κομμάτια τους. Φυσικά για πλήρη κατανόηση είναι απαραίτητο και το διάβασμα των ίδιων.

Συγγνώμη εκ των προτέρων αν σε αυτές δεν είναι κάτι αρκετά κατανοητό ή καθαρογραμμένο. Για όποια απορία μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου και θα χαρώ να σας διαφωτίσω όπου μπορώ σε σχέση με τις σημειώσεις.

Καλό διάβασμα και καλό κουράγιο!


Για το σκέλος του Καθηγητή Α. Δημητρόπουλου







Για το σκέλος της Αν. Καθηγήτριας Θ. Αντωνίου



Για το σκέλος του Επ. Καθηγητή Π.-Μ. Ευστρατίου



1 σχόλιο: