6 Φεβρουαρίου 2012

Κάλεσμα για αποστολή πληροφοριών σχετικά με τα συνεργαζόμενα Πανεπιστήμια του προγράμματος Erasmus

Φίλες και φίλοι,

Λόγω του έντονου ενδιαφέροντος που εκδηλώνεται καθημερινά για το πρόγραμμα Erasmus, στο ιστολόγιο του Athens Lawschool Wiki περιλαμβάνεται από σήμερα ξεχωριστή ανάρτηση με ενεργούς συνδέσμους, η οποία φιλοδοξεί να εξελιχθεί σε κατάλογο πληροφοριών για όλα τα συνεργαζόμενα Πανεπιστήμια του προγράμματος.

Όπως συμβαίνει και με κάθε άλλη ανάρτηση του Wiki, πηγή της πληροφόρησης δεν μπορεί να είναι άλλη παρά τα μέλη της ομάδας (εσείς!), με μια ιδιαίτερη προτίμηση (από τη φύση του πράγματος) στις πληροφορίες που θα προσφέρονται από...

...συναδέλφους που έχουν μετάσχει ή μετέχουν αυτή τη στιγμή στο πρόγραμμα Erasmus.

Η έκταση και η οργάνωση του κειμένου που θα στείλετε είναι καθαρά προσωπική σας υπόθεση. Το κείμενό σας μπορεί να είναι ευσύνοπτο ή και αναλυτικό. Πάντως, έχει παρατηρηθεί ότι τα τρία ζητήματα που απασχολούν ιδιαίτερα τους ενδιαφερόμενους συμφοιτητές μας, και για τα οποία είναι σκόπιμο να περιέχει δυο λόγια το κείμενό σας, είναι τα ακόλουθα:

α) η δυνατότητα αντιστοιχίσεως μαθημάτων,

β) το επίπεδο δυσκολίας της παρακολούθησης στην ξένη γλώσσα (ιδίως αν η διδασκαλία δεν γίνεται στα αγγλικά),

γ) η στέγαση, η σίτιση και το κόστος ζωής

Περιμένουμε, λοιπόν, τα κείμενά σας στο nomowiki2012@gmail.com. Σημειωτέον ότι το γεγονός ότι έχει ήδη αναρτηθεί κάποιο κείμενο για ένα συγκεκριμένο συνεργαζόμενο Πανεπιστήμιο δεν εμποδίζει τη σύνταξη και ανάρτηση και δεύτερου κειμένου για το ίδιο ακριβώς Πανεπιστήμιο, ιδίως αν το δεύτερο κείμενο αναφέρεται σε διαφορετικό εξάμηνο σπουδών (π.χ. εαρινό) ή περιέχει πρόσθετες ή νεότερες πληροφορίες.

Τέλος, εν όψει του ότι οι δηλώσεις για το Erasmus υποβάλλονται συνήθως κατά το μήνα Μάρτιο, έχει κάποιο νόημα να σταλούν όσο περισσότερα κείμενα γίνεται το συντομότερο δυνατόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου